Eurajoki Bel Canto – R. Wagner: Tristan und Isolde

Kapellimestari: Tarmo Peltokoski

Tristan: Jyrki Anttila
Isolde: Hannakaisa Nyrönen
Kuningas Marke: Mika Kares
Brangäne: Tuija Knihtilä
Kurwenal: Samuli Takkula
Melot: Sampo Haapaniemi
Paimen ja nuori merimies: Tuomas Miettola
Perämies: Henri Jussila

Orkesteri:
Urut: Ilpo Laspas
Viulu: Emma Yoon
Viulu: Amanda Ernesaks
Alttoviulu: Friederike Latzko
Sello: Artturi Aalto
Käyrätorvi: Erno Toikka
Harppu: Hilda Kunnola
Englannintorvi: Päivi Kärkäs
Apulaiskapellimestari ja urkuavustaja: Mikael Loponen

Tristanin ja Isolden tarina on tuttu jo keskiajalta. joista varhaisimmat tunnetaan jo 1100-luvulta. Siitä tehdyn oopperalibreton tarina ja henkilöt perustuvat Gottfried von Strassbourgin tarinaan, joka taasen perustuu ranskankieliseen kertomukseen. Teosta pidettiin sen ensiesityksen jälkeen modernina ja käänteentekevänä eritoten sen harmonisen kompleksisuuden vuoksi. Teos esitettiin ensimmäisen kerran vuonna 1865 Baijerin valtionoopperassa ja sen vaativaan tenorirooliin liittyy useita uskomattomia traagisia tapahtumia, kuten kuolemantapauksia. Tämä teos haastaa todenteolla varsinkin pääparin laulajat, Isolden sopraanon ja Tristanin tenorin.

Wagnerin päämääränä oli musiikin keinoin osoittaa pääparin kehitys toisiaan vihaavasta parista seksuaalisen jännitteen yllättämiksi rakastavaisiksi, jotka päätyvät epätoivoiseen tekoon tajuttuaan kielletyn rakkautensa seuraukset. Se on myös tarina pettymyksestä ja moraalista. Tristan ja Isolde seuraa Eurajoki Bel Canton menestyksekästä Ring-produktiota ja jatkaa samalla Richard Wagnerin oopperoiden jatkumoa täällä Suomen Bayreuthiksi kutsutulla festivaalilla.

Teoksen urkusovituksesta vastaa Ilpo Laspas ja häntä tukemassa on kahdeksan hengen miniorkesteri. Kapellimestarina toimii nouseva oopperakomeettamme Tarmo Peltokoski. Pääparina esiintyvät Jyrki Anttila ja Hannakaisa Nyrönen. Basso Mika Kares tulkitsee kuningas Marken roolin, jossa hän on yksi johtavimpia bassoja maailmassa. Muissa merkittävissä rooleissa kuullaan mm. Tuija Knihtilää ja Samuli Takkulaa. Teos on samalla Eurajoki Bel Canton kymmenvuotiskauden juhlateos.

Liput 30 € ovelta tai ennakkoon Eurajoen matkailuinfosta (avoinna ke ja to klo 10-16) tai lippu.fi (+ toimitus- ja tilausmaksu 4,5 €).

Päivä

14.04.2023
Expired!

Aika

17:00

Hinta

30.00€

Sijainti

Eurajoen kirkko
Kirkkotie 8, 27100 Eurajoki
Kategoria

Järjestäjä

Eurajoen kulttuuripalvelut

Privacy Preference Center